Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Δημοψήφισμα για το νερό μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές - Ενημέρωση

Την Κυριακή 18 Μαϊου, μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνει, σε όλους τους δήμους της Θεσσαλονίκης, δημοψήφισμα με ερώτημα «Συμφωνείτε με την την ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας ‘Υδρευσης-Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;».
Είναι ένα θέμα που ούτως ή άλλως μας αφορά.
Κατά τη διάρκεια ανοικτής γενικής συνέλευσης του Συντονιστικού Πολιτών και Φορέων «SOSτε το ΝΕΡΟ στις 17/2/2014 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να διοργανωθεί δημοψήφισμα στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης με αντικείμενο τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού και τη μη πώληση της ΕΥΑΘ.
Στη συνέλευση στην οποία συμμετείχαν πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών, βουλευτές, εκπρόσωποι από δήμους, δημοτικά συμβούλια, συλλόγους και φορείς της πόλης ορίστηκε ως ημερομηνία πραγματοποίησης του δημοψηφίσματος η πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλαδή η 18η Μαΐου 2014.
Η υλοποίηση του δημοψηφίσματος γίνεται κατά κύριο λόγο από τους πολίτες, οι οποίοι θα είναι εθελοντές στις κάλπες του νερού, την Κυριακή 18 Μαΐου, έξω από κάθε εκλογικό κέντρο της πόλης. Οι Δήμοι παρέχουν τον εξοπλισμό (κάλπες, τραπέζια, εκλογικούς καταλόγους), αλλά την δουλειά θα την κάνουν οι πολίτες-εθελοντές που θα συμμετέχουν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Μπορείτε:
-Να ενημερωθείτε για το ζήτημα. Θα βρείτε πολλές πληροφορίες για το θέμα του νερού και ειδικότερα για το δημοψήφισμα, στο site της Κ136 http://www.136.gr
- Να γίνετε εθελοντές στις κάλπες του νερού την Κυριακή 18 Μαΐου. Οι εθελοντές θα είναι σε μια ή παραπάνω από τις 3 τετράωρες βάρδιες: πρωί (8:00 – 12:00), μεσημέρι (12:00 – 16:00) και βράδυ (16:00 – 20:00). 

Για να δηλώστε εθελοντής μπορείτε: 
α) να συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην φόρμα εθελοντών στο κάτω μέρος της σελίδας στο προηγούμενο άρθρο ή 
β) να επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το τηλέφωνο του Δήμου σας (πληροφορίες στην αφίσα που επισυνάπτεται) και να δώσετε εκεί στα στοιχεία σας. Κεντρικά, στην ΠΕΔ έχει εγκατασταθεί τηλ. σύνδεση με αριθμό 8001100826, στον οποίο μπορεί να πάρει κανείς τηλ και να δώσει τα στοιχεία του ως εθελοντής ή 
γ) να συμπληρώσετε την φόρμα εθελοντών κάποιου άλλου φορέα (SOSte το νερό, Δήμοι, κλπ). Ούτως ή άλλως όλοι οι εθελοντές θα μαζευτούν σε μια κοινή λίστα στο τέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου