Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Πεπραγμένα – Διαπιστώσεις – Σύνθεση ιδεών και δράσεων, ως αποτέλεσμα της Α’ ανοιχτής συνεδρίασης του Δ.Σ. του συνδέσμου Κωνσταντινουπολιτών!!

Τη Δευτέρα 05 Μαΐου του 2014 πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, η 1η ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου.              
Η πρόσκληση που απευθύναμε μέσω της προσωρινής μας ιστοσελίδας (μπλόγκ) αλλά και μέσω προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων (προς όσους μας έχουν κοινοποιήσει την ηλεκτρονική τους διεύθυνση), βρήκε ανταπόκριση από αρκετούς κατοίκους του συνοικισμού που ήρθαν στη συνεδρίαση να μας γνωρίσουν, να καταθέσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους για διάφορα ζητήματα και να εγγραφούν στο Σύνδεσμο.
Στα πλαίσια της συνεδρίασης, αφού έγινε ενημέρωση των παρευρισκόμενων για τις έως τώρα πρωτοβουλίες και δράσεις του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου, συζητήσαμε διάφορα θέματα όπως:
  • Την πορεία κατασκευής του δημοτικού σχολείου
  • Τη διαμόρφωση των ανοιχτών κοινόχρηστων χώρων του συνοικισμού (πάρκα, προβλεπόμενη πλατεία, σημεία κατάλληλα για δράσεις και δρώμενα)
  • Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη 17η Νοέμβρη
  • Το πρόβλημα των χόρτων σε κοινόχρηστους χώρους και αδειανά οικόπεδα που το καλοκαίρι θα αποτελούν εστία πυρκαγιάς
  • Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων του συνοικισμού
  • Τις αρνητικές επιδράσεις που προκύπτουν  από τη στάθμευση πολλών λεωφορείων στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στην καθημερινότητα των περίοικων και στη κυκλοφορία οχημάτων στην οδό Βάρναλη  
  • Την έξαρση του φαινομένου κλοπών (σπιτιών και αυτοκινήτων) στα Κωνσταντινουπολίτικα και την έντονη αίσθηση ανασφάλειας των συγκατοίκων μας λόγω της ανεπαρκούς αστυνόμευσης της περιοχής μας.    
  • Την ανάγκη πραγματοποίησης προγραμμάτων του δήμου για παιδιά και ενήλικες (π.χ. αθλητισμού, εκμάθησης μουσικής κ.λπ.) εντός ή πλησίον των ορίων του οικισμού
  • Την πορεία κατασκευής της ιστοσελίδας μας και την αναγκαιότητά της για την επίτευξη αμεσότερης και ουσιαστικότερης μεταξύ μας επικοινωνίας
  • Την ανάγκη κατασκευής ενός Πολιτιστικού Κέντρου εντός του οικισμού
  • Τη δημιουργία λογότυπου του οικισμού και την ενίσχυση - προβολή της ταυτότητάς του σύμφωνα με την ιστορία του
Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους συν-κατοίκους,  θα αναληφθούν άμεσα από το Σύνδεσμο πρωτοβουλίες πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς, ιδιαιτέρως βέβαια προς τη Δημοτική Αρχή.
Επιπλέον συμφωνήσαμε όλοι για την ανάγκη να πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος πολιτιστικές δράσεις και αποφασίσαμε την οργάνωση μιας εκδήλωσης τον Ιούνη (για το χαρακτήρα της οποίας θα γίνει σύντομα ενημέρωση), πρώτης σε μια σειρά εκδηλώσεων που σκοπό θα έχουν μεταξύ πολλών άλλων το να κάνουμε τα Κωνσταντινουπολίτικα μια "μεγάλη γειτονιά" στην οποία οι άνθρωποι θα νιώθουν και θα είναι  πιο κοντά ο ένας στον άλλο και θα συμμετέχουν πιο μαζικά και πιο ενεργά σε κοινές δράσεις.
Η μάζωξη της Δευτέρας ήταν μια μικρή αλλά ελπιδοφόρα αρχή...Έγινε γνωριμία και κουβέντα, συζητήθηκαν προβλήματα και ανάγκες, έπεσαν ιδέες και προτάσεις, βρέθηκαν και κάποιοι εθελοντές!!!
Προχωράμε...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου